dinsdag 3 maart 2015

Per 1 januari is de WKR (Werkkostenregeling) voor alle bedrijven ingegaan.

Per 1 januari 2015 is de WKR (Werkkostenregeling) voor alle bedrijven ingegaan.

Er wordt veel gezegd en geschreven over de WKR en iedereen heeft er een mening over. Is het de nekslag voor onze mooie branche die toch al zo onder druk staat? Of biedt het juist kansen?

Duidelijk is dat evenementen voor medewerkers met een zakelijk, inhoudelijk en/of trainingsdoel (in combinatie met een verplicht karakter) buiten de WKR vallen.
Evenals feestelijke evenementen die vanuit de personeelsvereniging georganiseerd worden. Maar ook evenementen die 'in huis' georganiseerd worden, vallen niet onder de regeling. En daar liggen voor professionele bureaus mogelijkheden.


Een 'thuis-evenement'

De WKR stimuleert evenementen die in het bedrijfspand of op het bedrijfsterrein worden georganiseerd. Ofwel 'thuis'. En dat is goed nieuws, want die evenementen hebben juist meerwaarde. Het is sympathiek om medewerkers thuis te ontvangen en het geeft de mogelijkheid om de locatie helemaal op maat en passend bij het concept vorm te geven. Een uitstekende manier om de bedrijfstrots te verhogen en de waarden van het bedrijf te verstevigen. Dit gevoel kan je nog meer versterken door gebruik te maken van de talenten van medewerkers door hun bijvoorbeeld te laten schitteren in een eigen show of optreden.

Wel komt er veel kijken bij het in house organiseren van je eigen personeelsevenement. Het geschikt maken van het pand, de vergunningen, de veiligheid, de logistiek en hoe zorg je er voor dat de normale bedrijfsvoering gewoon door kan gaan? Daar heb je dan weer goede bureaus voor!

Lees HIER het gehele artikel!

Informatie van de BELASTINGDIENST.

De WKR uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten